Uutiset

Muistoja ennen alkavaa syksyä: Improleiri 28.2.2015

Lain Huudon kesäloma on pian ohitse, kun treenit käynnistyvät ylihuomenna 12.8. ja ensimmäiset syyskauden keikat ovat torstaina 13.8. Art Goes Kapakan Kuorojen kierroksella. Ennen syksyn uusia kujeita muistelen kuitenkin lyhyesti helmikuista improvisaatioleiriämme.

Niin kuoron riveistä kuin Pomonkin suunnalta oli jo pidemmän aikaa toivottu improleiriä, joka saatiin viimein mahdutettua aikatauluihin helmikuun viimeisenä lauantaina. Kokoonnuimme aamulla Kauniaisiin Työväen Akatemian tiloihin, jossa pakollisen hallinnollisen osuuden jälkeen päästiin tositoimiin. Meillä oli mitä suurin ilo ja kunnia saada päivän opettajiksi äärimmäisen taitavat Mia Kavasto ja Jouni Kannisto. Uskomatonta ammattitaitoa! Mian ja Jounin harjoitusten ja tekniikoiden avulla etenimme pienestä improvisaatiosta kohti yhä suurempaa heittäytymistä.

Musiikilla oli luonnollisesti merkittävä rooli tekemissämme harjoitteissa. Oli upea nähdä, miten kuorokaverit toisensa perään keksivät saadun tehtävänannon mukaisesti esimerkiksi omia melodioita, rytmejä, vieraita kieliä ja äänteitä. Oma suosikkini päivän aikana läpikäydyistä harjoitteista oli ehdottomasti orkesteriharjoitus, jossa kukin osallistuja muodosti keksimäänsä ääntä valitsemallaan rytmillä. Yksitellen nuo ääntelyt sulautuivat uniikiksi kokonaisuudeksi, joka soljui luontevasti eteenpäin aivan kuten kappaletta olisi harjoiteltu ennenkin.

Päivän kruunasi kahteen ryhmään jaetun porukkamme improvisoidut musiikkikappaleet, jotka perustuivat yleisöstä annettuihin, täysin umpimähkään valittuihin sanoihin. Annettujen sanojen pohjalta toinen ryhmä esitti kantaaottavan kappaleen kestovaippojen puolesta, ja jälkimmäinen ryhmä tulkitsi juristien ansiotasoa kritisoivan kappaleen Köyhät juristit.

Improleiri oli ainakin minulle todella mieluisa kokemus. Hienoiset ennakkoluulot karisivat varsin nopeasti, mistä suurin kiitos kuulu Mialle ja Jounille. Päivän päätteeksi olo oli hyvä ja onnellinen – varsin tuttu Lain Huuto euforia toisin sanoen. Onneksi sitä on jälleen luvassa koko syksyn ajan!

Nähdäänhän torstain keikoilla 🙂
Anna Bernitz

* * *

Lain Huuto hurmasi Tampereen – kotiinviemisiksi kaksi kultaleimaa!

Lain Huuto palkittiin Tampereen Sävelen kansainvälisessä kuorokatselmuksessa kahdella kultaleimalla sekä 500 euron arvoisella rahapalkinnolla. Kuoro esiintyi myös kuorokatselmuksen päätöskonsertissa sunnuntaina 7.6.2015 Tampere-talolla, jonne kutsuttiin tuomariston valitsemat kuorot. Päätöskonsertissa kuoro tulkitsi Bo Holtenin sovituksen kansanlaulusta Tuoll’ on mun kultani.

* * *

Levytystunnelmia ja tie Tampereelle, 7.5.2015

Tervehdys vuoden 2015 hallitukselta!

Lain Huudon vuosi 2015 on kenties vaikuttanut hiljaiselta, mutta sitä se ei todellakaan ole ollut. Heti tammikuussa puristettiin kovalla työllä kokoon joululevymme äänitys Vihdin kirkossa. Neljän joulukonsertin jäljiltä biisit olivat mielestämme hyvinkin hallussa, mutta levytys ei todellakaan ollut mikään hujauksessa läpilaulettu sunnuntairetki. Kirkossa viihdyttiin perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltaan, eikä kahvitaukoja liiemmin pidetty. Erilaiset viiden minuutin taukojen aikana nautittavat tehoeväät tulivatkin tarpeeseen, samoin villasukat ja muut mukavat laulutamineet. Kaiken takana oli paitsi taiteellisen johtajamme Paavon kunnianhimoinen ja vaativa linja, myös tuottajamme Laura Heikinheimon säälimättömän tarkka korva. Opimme todellakin tuntemaan kappaleet kuin omat taskumme, kun kaiuttimista kuului jälleen kerran Lauran kannustava, mutta tinkimätön toteamus: “Sehän oli jo ihan hyvä… mutta otetaan VIELÄ kerran.”

Meitä ei siis todellakaan päästetty helpolla, mutta juuri siitä jälkikäteen tuntee suurinta tyydytystä: eipä ollut turha reissu. Huippuammattilaiset Paavo, Laura ja äänittäjämme Matti Heinonen hoitivat kukin tonttinsa sellaisella pieteetillä, että kaltaiseni amatöörikin huomasi, millä tasolla nyt toimitaan. Perjantain ensimmäisissä äänityksissä usko ja joulumieli olivat loppua ainakin allekirjoittaneelta, mutta yhteishenki kasvoi koko viikonlopun ajan siinä määrin, että sunnuntai-iltana kello 21 moni ei olisi halunnut lähteä ollenkaan kotiin! Nyt odotamme jännityksellä, että saamme valmiin levyn käsiimme syksyllä. Tämän vuoden joulukonserteissa on siis tarjolla jotakin extraa, kun jouluohjelmistomme saa halutessaan mukaan myös kotiin kuunneltavaksi.

Äänitysprojektin jälkeen kevään harjoittelumme päätavoite on esiintyminen Tampereen Sävel -festivaalin kuorokatselmuksessa 4.6.2015. Tampereen-reissun vuoksi Lain Huuto ei tänä keväänä poikkeuksellisesti järjestä erillistä kevätkonserttia, mutta meidät voi seuraavan kerran nähdä esiintymässä Helsingin keskustassa Hakasalmen huvilalla sunnuntaina 31.5.2015 klo 14. Yhteiskonsertissa kanssamme esiintyvät Hämäläis-Osakunnan Laulajat ja Kamarikuoro Värinä. Lisää Tampereesta, joululevystä ja muusta tulevasta näillä sivuilla. Nähdään konserteissa!

Pekka Rekola
hallituksen puheenjohtaja
Lain Huudon kannatusyhdistys

* * *

10/2014 Lain Huuto menestyi kansainvälisessä kuorokilpailussa Calellassa, Espanjassa

Lain Huuto voitti Interkulturin järjestämällä Canta al Mar -kuorofestivaalilla (22.-26.10.2014) sekakuorojen A1 -pääsarjan ja sijoittui 0.2 pisteen erolla toiseksi kevyen musiikin sarjassa. Lain Huuto oli festivaalin parhaiten sijoittunut suomalaiskuoro, joita oli yhteensä 6. Festivaalille osallistui yhteensä 62 kuoroa 24 maasta.

PALKIN~1

* * *

6/2013 Lain Huuto menestyi erinomaisesti Tampereen Sävelen kansainvälisessä kuorokatselmuksessa

Lain Huudon kevätkausi 2013 huipentui Tampereen Säveleen. Kahden vuoden välein järjestettävä Tampereen Sävel kerää yhteen laulun ystäviä ympäri maailman. Festivaali koostuu konserteista sekä kansainvälisestä yhtyelaulukilpailusta ja kuorokatselmuksesta, jotka tarjoavat upeita musiikkielämyksiä. Festivaali järjestettiin Tampereella 5.-9.6.2013.

Lain Huuto esiintyi kuorokatselmuksessa Tampere-talolla torstaina 6.6. neljällä kappaleella. Lisäksi katselmuksen tuomaristo kutsui Lain Huudon esiintymään kuorokatselmuksen päätöskonsertissa sunnuntaina yhdessä 16 muun kuoron kanssa. Kuoro esitti konsertissa Fredrik Sixtenin Ave Maris Stellan. Lain Huuto palkittiin katselmuksessa kultaleimalla. Lähes 60  kuorosta kahdeksan palkittiin kullalla.

IMG_1190