LAIN HUUTO

Juristikuoro Lain Huuto on perustettu vuonna 2009. Kuorolaisia yhdistää luonnollisesti ammatti, mutta myös kunnianhimoinen ja energinen ilmapiiri. Kuoro on  toiminut alusta alkaen pitkällä tähtäimellä, tehnyt musiikkia monipuolisesti ja huolehtinut mielekkäästä yhteishengestä. Lain Huudon taiteellisena johtajana on perustamisesta lähtien toiminut kuoronjohtaja, musiikin maisteri Paavo Hyökki. Kuoron koko on vakiintunut noin neljäänkymmeneen laulajaan. Lainhuutolaiset ovat juristeja tai oikeustieteen ylioppilaita.

Lain Huuto järjestää säännöllisesti omia konsertteja, osallistuu isompiin yhteiskonsertteihin ja esiintyy lukuisissa pienemmissä tapahtumissa. Kuoro on myös kysytty esiintyjä yksityistilaisuuksiin. Lisäksi kuoro osallistuu kuorokilpailuihin ja -katselmuksiin niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Kuoron historiaan mahtuu monia merkittäviä hetkiä. Vuonna 2015 Lain Huuto äänitti ja julkaisi ensimmäisen levynsä, joululevyn Tähti suurempi muita. Lisäksi kuoro saavutti vuoden 2015 Tampereen Sävelen kansainvälisessä kuorokatselmuksessa kaksi kultaleimaa. Lain Huudon 5-vuotisjuhlavuonna 2014 kuoro kantaesitti Lauri Mäntysaaren teoksen Kolme laulua Lauri Viidan runoihin ja voitti sekakuorojen A1-sarjan kansainvälisillä Canta al mar -kuorofestivaaleilla Espanjassa. Vuodesta 2013 teki kuorolle ikimuistoisen ensimmäinen kultaleima Tampereen Sävelessä, ja vuoden 2012 kohokohta oli Suomen ensiesitys Franz Beyerin sovituksesta W.A. Mozartin Requiemistä (yhdessä Helsingin Poliisilaulajien, Helsingin Naispoliisilaulajien ja Lääkärikuoro Medicanton kanssa). Kuoron jouluperinteenä ovat tunnelmalliset joulukonsertit Uspenskin katedraalissa.

KIMMO RAJATALO

”Liityin mukaan tähän mainioon porukkaan vuoden 2012 alkupuolella kuultuani juuri sitä ennen kaksi huikeaa keikkaa Lain Huudolta – Mozartin Requiem Kallion kirkossa yhteisesityksenä lääkärien ja poliisien kuorojen kanssa sekä joulukonsertti Uspenskin katedraalissa. Vaikutuin harrastajakuoron korkeasta tasosta ja huippuhyvästä kuoronjohtajasta. Samalla tuli tilaisuus tavata uudelleen kollegoita, joita olin viimeksi nähnyt opiskeluaikoina. Porukka kuorossa on niin mukavaa ja laulaminen sen verran mukaansatempaavaa, että on helppo motivoitua säännölliseen treeneissä käymiseen. Laulavat juristimiehet – rohkaiskaa mielenne ja tulkaa mukaan, kyllä kannattaa!”

Saila Löfström

“Olen ollut Lain Huudossa mukana sen perustamisvuodesta 2009 saakka, aluksi kuoron kuopuksena. Väliin on jäänyt ainoastaan kuvasta näkyvä vaihtovuosi Roomassa. Kuoromme on aina ollut ohjelmistoltaan tinkimättömän kunnianhimoinen ja vakuuttanut yleisön harvinaislaatuisen kauniilla saundillaan. Lain Huuto on tuonut ihanat, luovat ja laulutaitoiset ihmiset alallamme yhteen, ja ammattitaitoinen kuoronjohtajamme on supliikkimiehenä pärjännyt 40 juristin kanssa loistavasti. Mielestäni olemme kuitenkin paljon enemmän kuin ammattikuntakuoro. Vielä muutama lisävahvistus miesääniin ja vain taivas on meille rajana.”

Eeva Taipale

”Olen ollut Lain Huudossa sen perustamisesta lähtien. Alun perin lähdin mukaan siksi, että rakastan laulamista ja ajattelin, että perheeni pääsee vähemmällä, kun keskitän lauluenergiani kuoroon. Väärässähän he olivat, sillä kuoron ohjelmistoa tulee harjoiteltua ja hoiloteltua kotonakin; sitä enemmän, mitä lähempänä konsertti on. Joskus laulut “piinaavat” jopa unissa. Sitä en arvannut, miten hauskaa Lain Huudossa on.  Meitä kaikkia yhdistää laulamisen ilo! Kuoroon on pyrkinyt ja päässyt ihania energisiä ihmisiä, ja siellä on syntynyt paljon ystävyyssuhteita. Meillä on yhdessä olemisen riemua niin harjoituksissa, leireillä, konserttimatkoilla kuin konserttien jatkoilla. Karonkoissa laulu raikaa aina – yleisön pyynnöstä tai siitä huolimatta.. Jo kuoron alusta alkoi olla selvää, että kuoron nuoret – ja miksei vanhemmatkin – jäsenet tarvitsivat neuvoja ja ratkaisuja elämän erilaisiin kysymyksiin. Niinpä minusta tuli kuorolaistemme keski-ikää vanhempana, “elämää enemmän nähneenä”, kuoron Oraakkeli, jolta voi kysyä MITÄ VAIN. Onhan tehtävä haasteellinen ja vastuullinen, mutta ei hätää; kuten kuoromme säännöissä sanotaan: “Oraakkeli on aina oikeassa” 🙂 Meillä on hauskaa, tule mukaan!”