Paavo Hyökki

Paavo Hyökki aloitti opintonsa Espoon Musiikkiopistossa vuonna 1987 instrumentteinaan sello ja piano. Vuonna 2010 hän suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta ja samana vuonna opinnot jatkui kuoronjohtoluokalla. Kuoronjohdon diplomin Hyökki suoritti vuonna 2012 erinomaisin arvosanoin. Toukokuussa 2013 hän valmistui musiikin maisteriksi.

Paavo Hyökki on toiminut taiteellisena johtajana Lain Huudossa sen perustamisesta (2009) lähtien. Lisäksi hän johtaa tammikuussa 2013 perustettua Ahjo Ensemble -kamarikuoroa sekä tamperelaista Mieskuoro Laulajia. Hyökki on työskennellyt myös produktioluontoisesti useamman kuoron ja orkesterin kanssa, joista mainittakoon mm. Kirkkonummen kamariorkesteri, EMO Ensemble ja Key Ensemble. Vuodet 2005–2013 hän toimi lääkärikuoro Medicanton ja vuodet 2006–2014 Helsingin Poliisilaulajien taiteellisena johtajana.

Kuorolauluammattilaisena Hyökki toimii mm. Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä, Helsingin kamarikuorossa ja EMO Ensemblessä. Hän kuuluu myös Lauluyhtye Tallan ja Ensemble Petraloysion vakiokokoonpanoihin. Paavo Hyökki on kuulunut Suomen Mieskuoroliiton musiikkilautakuntaan vuodesta 2012 sekä Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen hallitukseen vuodesta 2010. Hän on myös kysytty jäsen kuoro- ja lauluyhtyekilpailujen tuomaristoihin.